Baker

Nam, nam. Får du vann i munnen av bakervarer, ferskt brød og rundstykker? Liker du best å lage mat selv? Da er nok baker noe for deg!

Baker

Nam, nam. Får du vann i munnen av bakervarer, ferskt brød og rundstykker? Liker du best å lage mat selv? Da er nok baker noe for deg!

Hva gjør en baker?

Å være baker er hardt, fysisk arbeid. Her spiser man ikke av deigen, men man elter, knar og tar i bruk ny teknologi som del av arbeidsdagen. Som baker er det viktig at du tar hensyn til tradisjoner, men likevel følger med på nye ting som skjer. En annen viktig del er å lære om kosthold, helse og ernæring.

En baker jobber med råvarer og bakeprosesser i en kreativ arbeidsdag. Du lærer å se løsninger og får et proft forhold til service, samarbeid, kommunikasjon og likestilling. Viktig er også sikkerhet i forhold til matproduksjon. Dette dreier seg om systemer som sørger for kvalitet basert på analyser og kontrollpunkter. Det betyr at du kommer til å lære om teknologi og produktutvikling i tillegg til å lage deilige bakervarer.

Hva er det beste med jobben?

Varierte og spennende dager. I tillegg til å lære tradisjoner og om kosthold, settes du inn i hvordan en bedrift drives. 

Fullført og bestått opplæring gir deg kompetansebevis og mulighet til å jobbe som baker.

Dette kommer du til å lære:

  • Råvarer og produksjon.
  • Hygiene og kvalitetsstyring.
  • Bransje, bedrift og miljø.
  • Produktutvikling.
  • Planlegging, gjennomføring og produksjon av bakervarer.
  • Mengdeberegning.
  • Bakervarers betydning for kosthold og helse.
  • Renhold og hygiene i forhold til norske lover.
  • Regler for helse, miljø og sikkerhet.
  • Økonomi.
  • Produksjon.

Last ned individuell lærekandidatplan:

Noe for deg? Topp!

Ta vare på saken eller del den med noen.

Her kan du bli baker:

Nauen Bakeri

Nauen Bakeri

iVekst AS

iVekst AS