Industriell matproduksjon

Er du rask, godt organisert og liker effektivt arbeid? Foretrekker du trygge planer, rutiner og er opptatt av mat? Da kan industriell matproduksjon passe deg.

Industriell matproduksjon

Er du rask, godt organisert og liker effektivt arbeid? Foretrekker du trygge planer, rutiner og er opptatt av mat? Da kan industriell matproduksjon passe deg.

Hva er industriell matproduksjon?

Industriell matproduksjon handler om å følge råvarene fra de kommer til de er ferdige retter, klare til levering. Hygiene og matsikkerhet er en selvfølge, men du får også jobbe med avansert produksjonsutstyr. I tillegg til å starte og stille inn produksjonsutstyret, kan du styre produksjonen fra start til mål. Hvis noe skulle skje kan det være du som foretar enkle reparasjoner.

Siden hygiene og matsikkerhet er viktig, skal du også utføre kontroller og enkle analyser. Noen er ansvarlige for hele produksjonen, andre for en del av den. Selv om du ikke lager mat som en kokk, er det mange likheter med restaurant- og matfagene. Blant annet gjelder dette kunnskap om råvarer, metoder og produksjonsutstyr.

Hva er det beste med jobben?

Faste rutiner, samarbeid og tydelige arbeidsoppgaver.

Fullført og bestått opplæring gir deg kompetansebevis og mulighet til å jobbe som fagarbeider i industriell matproduksjon.

Dette kommer du til å lære:

  • Råvarer, produksjon og kvalitet.
  • Maskiner og utstyr.
  • Bransje, bedrift og miljø.
  • Planlegging og produksjon.
  • Hygiene og sikkerhet.
  • Analysearbeid.
  • Bransje- og bedriftsutvikling.

Last ned individuell lærekandidatplan:

Noe for deg? Topp!

Ta vare på saken eller del den med noen.

Her kan du bli fagarbeider i industriell matproduksjon:

Signo Grantoppen AS

Signo Grantoppen AS – Industriell Matproduksjon