Institusjonskokk

Kan du lage og tilberede mat? Har du lyst til å bidra til at folk kan få gode og sunne måltider? Institusjonskokk kan passe deg godt.

Institusjonskokk

Kan du lage og tilberede mat? Har du lyst til å bidra til at folk kan få gode og sunne måltider? Institusjonskokk kan passe deg godt.

Hva gjør en institusjonskokk?

Kokkefaget er et håndverksfag med lange tradisjoner. Samtidig skal du være med på ta det med videre, blant annet med bruk av ny teknologi. I produksjonen av sunne måltider er det fokus på matglede, smak og hvordan maten ser ut. Du lager mat med fokus på tilberedning, næringsstoffer, kosthold og helse.

Gjennom arbeidet blir du vant til å samarbeide, ta egne beslutninger og jobbe på lik linje med andre rundt deg. Jobben har rom for kreativitet og du må stadig søke løsninger for å tilberede mat andre vil glede seg til å få. En viktig del av jobben er å sørge for at produksjonen tilfredsstiller strenge krav, gjerne i form av å bruke styringssystemer.

Hva er det beste med jobben?

Du lager god, sunn og næringsrik mat til andre, samtidig som du selv lærer mer om mat og kosthold. Noe av det beste i livet er god mat, nå kan du jobbe med det hver dag.

Fullført og bestått opplæring gir deg kompetansebevis og mulighet til å jobbe som institusjonskokk.

Dette kommer du til å lære:

  • Råvarer og produksjon.
  • Kostplanlegging og spesialkost.
  • Hygiene og kvalitetsstyring.
  • Bransje, bedrift og miljø.
  • Økonomi.
  • Matproduksjon.
  • Service og samarbeid.
  • Hygiene.

Last ned individuell lærekandidatplan:

Noe for deg? Topp!

Ta vare på saken eller del den med noen.

Her kan du bli institusjonskokk:

Svelvik Produkter AS

Svelvik Produkter AS

Empus AS

Empus AS

Jobbintro

Jobbintro

Via Færder

Asvo Nøtterøy

Fønix

Fønix

Asvo Revetal