Kokk

Er du opptatt av god, sunn mat? Liker du å lære om ny mat, samtidig som man tar vare på sunne tradisjoner? Som kokk er mulighetene dine mange.

Kokk

Er du opptatt av god, sunn mat? Liker du å lære om ny mat, samtidig som man tar vare på sunne tradisjoner? Som kokk er mulighetene dine mange.

Hva gjør en kokk?

Enkelt fortalt lager en kokk mat, men dette betyr mer enn bare produksjon. Det handler om service, om bruk av råvarer, tilberedning, helse, hygiene og økonomi. God smak er selvfølgelig viktig, men det er også viktig å tenke på kosthold, variasjon og å samarbeide med andre.

Norske tradisjoner står i sentrum, men du må se på trender i utlandet og internasjonale matvaner. Som kokk ser du etter løsninger, jobber effektivt og godt sammen med andre. Du jobber også med hvordan matproduksjon tilfredsstiller krav til produksjon, hygiene og andre viktige punkter.

Hva er det beste med jobben?

Å lage mat er gøy. Arbeidsdagen er variert og nyttig. Å skape opplevelser for andre gjennom god mat og sunne råvarer er en viktig og flott jobb.

Fullført og bestått opplæring gir deg kompetansebevis og mulighet til å jobbe som kokk.

Dette kommer du til å lære:

  • Råvarer og produksjon.
  • Meny.
  • Hygiene og kvalitetsstyring.
  • Bransje, bedrift og miljø.
  • Planlegge og tilberede måltider.
  • Kvalitetsvurdering av råvarer.
  • Bruk av håndverktøy og maskiner.
  • Ny produksjonsteknologi.
  • Regler og lover.
  • Renhold og hygiene.
  • Avfallshåndtering.

Last ned individuell lærekandidatplan:

Noe for deg? Topp!

Ta vare på saken eller del den med noen.

Her kan du bli kokk:

Velle Utvikling AS

Velle Utvikling AS

Via Færder

Via Færder

Fønix

Fønix

iVekst

iVekst

Smiløkka